Toimintopainikkeet

Kahvittelua, kesäterassisuunnistusta ja iloista meininkiä Farmarissa

iskujoukko_465.jpg
Kyllä tämä aina kotiolot voittaa, sanoivat vasemmalta Netta Karttunen, Kaija Stormbom, Taina Nylund ja Merja Elomaa MTK:sta.


Pannu kuumana MTK:n Sahra-baarissa

MTK:n retrohenkisessä Sahra-baarissa levähdettiin ja nautittiin kuppi kuumaa. Kahvittelun lomassa keskustelua saattoi käydä MTK:n johdon ja asiantuntijoiden kanssa, joita oli paikalla runsaslukuisesti koko näyttelyn ajan. 

tina.jpg
Puheensorinaa ja leikinlaskua Sahra-baarissa. MTK:n jäseniä tapaamassa MTK:sta erityisasiantuntija Lauri Kontro (vasemmalla) ja valtuuskunnan varapj. Tiina Linnainmaa (keskellä).


Tunnelma MTK:n Sahra-baarissa oli lämmin. Farmariin tultiin viihtymään.

– Iloisella ja positiivisella mielellä väki on käynyt kahvilla. Monet kävivät vartavasten vain kahvittelemassa, mutta myös tapaamassa asiantuntijoita, kertoi MTK-Pohjois-Karjalan liiton toimistosihteeri Sirpa Kukkonen. 


litistys.jpg
Outi Sirola ja Sirpa Kukkonen saivat Jouko Jaatiselta (keskellä) kunnon rutistukset


Hannu Hoskonen Ilomantsista kertoi tavanneensa paljon tuttuja.
– Ilahduttavaa on se, että ihmiset pysäyttävät ja tulevat avoimesti juttelemaan.

– Kun näyttelyyn lähetään, niin silloin työhuolet unohdetaan hetkeksi, kertoi Vilho Pasanen ja iloitsi väenpaljoudesta MTK:n Sahra-baarissa. 

Farmari 2015

– MTK:n osasto on vakiosasto. Siellä käydään aina, kertoi Markku Haapalainen Liperistä ja hörppäsi kahvia. 

MTK:n koulutussuunnittelija Sakari Alasuutari "väijyi" Sahra-baarissa kahtena päivänä kuulostelemassa kentän ääntä. 

– Palaute on ollut rohkaisevaa. Kiitosta on tullut siitä, että MTK pitää kuuluvaa ääntä maaseudun puolesta, kertoi Alasuutari. 

maija.jpg
Veikko Neuvonen (vas) Etelä-Savosta viihtyi MTK:n kahvilassa sekä Maaseutunuorten keitaalla. Veikkoa tervehtimässä järjestöagrologi Maija Kakriainen MTK-Pohjois-Karjalan toimistosta.

Kevään ja kesän sää on puhuttanut ihmisiä paljon. Viljelijöitä stressaa eniten se, miten tämän kesän sadon käy, kertoi MTK:n johtokunnan jäsen Kati Partanen. 

mp.jpg
Keväällä perustettu MTK:n moottoripyöräkerho MP-MTK saapui prätkillään näyttävästi Farmariin.

markus.jpg
MTK:n moottoripyöräkerhon presidentti Ilpo Mattila (oikealla) hauskuutti Markus Eerolaa ja Paula Viertolaa.

annis.jpg
MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemen yllätyskori oli ehtymätön. Yllärin sai Outi Sirola (keskellä).


Ministeri Tiilikainen vieraili Sahra-baarissa

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vieraili MTK:n osastolla heti avajaispäivänä. Ja kun ministeri osastolle saatiin, niin tilaisuus hyödynnettiin oitis. Pohjoiskarjalaiset maatalousyrittäjät esittivät ministeri Tiilikaiselle huolensa alueensa maatalousyrittäjien huonosta taloudellisesta tilanteesta.  

MTK-Pohjois-Karjalan puheenjohtaja Jouni Mäkisalon mukaan toteutetut maatalouspoliittiset toimenpiteet ja maaseudun kehittämisohjelmat ovat siirtäneet maataloustuotannon painopistettä Itä- ja Pohjois-Suomesta Etelä- ja Länsi-Suomeen.

ministeri_460.jpg
MTK-Pohjois-Karjala ojensi ministerille vetoomuksen. Vasemmalta Kimmo Tiilikainen, Tommi Lunttila, Jouni Mäkisalo ja Vilho Pasanen


– Erityisesti tämä näkyy Pohjois-Karjalan kotieläintalouden tuotantomäärissä ja maataloustuissa. Sianlihan- ja kananmunantuotanto on enää muutaman tilan varassa. Maidon- ja naudanlihantuotannossa suunta on ollut myös alaspäin huolimatta kehittämistoimenpiteistä, sanoi Mäkisalo. 

Kirjelmässään ministeri Tiilikaiselle MTK-Pohjois-Karjalan johtokunta esittää, että tehdyt epäoikeudenmukaiset ratkaisut otetaan uudelleen valmisteluun ja korjataan. 

Akuuttiin viljelijöiden huoleen kylvöjen myöhästymisestä sateiden takia ministeri Tiilikainen totesi, että ministeriö, Maaseutuvirasto ja tuottajat kykenevät hyvään yhteistyöhön, josta osoituksena kuluvan viikon neuvottelut.

– Tilanteeseen pystyttiin vastaamaan nopeasti ja viljelijät voivat nyt rauhassa viedä kylvöt loppuun ja ilmoittaa niistä maatalousviranomaisille. Yleensä asioihin löydetään ratkaisu, jos tahtoa on, muistutti Tiilikainen. 

– Leipä ja työ lähtee maaseudulta ja luonnonvarojen hyödyntämisestä, Tiilikainen kiteytti lopuksi.  

Farmari 2015

meri.jpg
Maaseutunuoret jakamassa kesäkumeja.


MTK:n maaseutunuorten keitaalla tapahtui

MTK:n maaseutunuorilla oli Farmarissa keidas, jossa jaettiin kesäkumeja ja kutsuja kuksintakierrokselle eli kesäterassisuunnitukseen Farmariperjantaina 3.7. Suunnistukseen osallistui noin sata maaseutunuorta. 

– Maaseutunuorten keidas oli rauhallinen kohtauspaikka maaseudusta ja maaseutunuorten toiminnasta kiinnostuneille nuorille, kertoi MTK:n kesätyöntekijä Kristiina Henell. 

– Kesäkuumit tekivät kauppansa ja loppuivat parissa päivässä.

Lue lisää www.maaseutunuoret.fi Farmari 2015


Lomittajakilpailun finaali Farmarissa

lomittaja_6.jpg
MTK:n rastilla pähkinää pureskelemassa lomittaja Jukka Laakko.


Melan järjestämä lomittajakilpailu huipentui Farmariin. Yksi kilpailupisteistä sijaitsi MTK:n osastolla, jossa finalisteilla oli harvinaisen kova pähkinä purtavana. Pähkinää pureskelemassa Jukka Laakko. 

antti.jpg
Timo Laaninen (keskellä) jututtamassa MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahia (oikealla).

matti.jpg
Tarinoimassa vasemmalta MTK-Ilomantsin sihteeri Martti Mustonen, MTK:n järjestöpäällikkö Matti Voutilainen ja MTK:n maitovaliokunnan varapj. Pekka Lestinen.

lapset_465.jpg
Hmm, minkä tarran valitsisin?

ulkona.jpg
MTK:n moottoripyöräkerhon presidentti Ilpo Mattila esittelee kassinsa sisältöä.


-----------------------
Metsänomistajat osastolla M540

Metsänomistajia hemmoteltiin Farmarissa Metsänomistajat -osastolla
M 540, jonka toiminnasta vastasivat Mhy Pohjois-Karjala, MHYP ja MTK:n metsäasiantuntijat.

IMG_0013.JPG

Metsänomistajat -jäsenkortilla sai osastoltamme pienen yllätyslahjan ja lapsille tarjolla oli metsäistä askartelua.

Metsätalouden ja -politiikan asiantuntijoita oli osastollamme joka farmaripäivä, perjantaina 3.7. myös hiihtäjä Perttu Hyvärinen ja kesän kuumimmat treenivinkit. Osastoltamme sai ostaa Savotan puodin edullisia metsänhoitotarvikkeita messuhintaan. Kaupan päälle leppoisaa savolaista meininkiä.

Mukana menossa myös Karjalan Metsätilat ja metsäkiinteistöjen välitystä ja vinkkejä metsäpalstan hankintaan. Tuija Rantalainen kertoi raivaussahan käytön kuumimmat vinkit IMG_0008.JPG

Katso MTK:n asiantuntijat Farmarissa

 


Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 6.7.2015
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.