Toimintopainikkeet

Julkisiin hankintoihin #paikalliseteväät

Julkisissa hankinnoissa ei saa keskittyä vain hintaan, vaan entistä enemmän myös laatuun. Vaikka kotimaisuus ei sellaisenaan voi olla valintakriteeri, voi kunta painottaa laatukriteerejä, joiden perusteella oman alueen tuotanto on vahvoilla.

Kuntavaalit 2017

Ruoka

Suomalaiset haluavat syödä kotimaista ruokaa. Se on mahdollista, jos kaupungin ja kunnan hankinnoissa otetaan huomioon paikalliset ja suomalaiset tuotteet. Kunnan ruokapalveluilla on valtava kansanterveydellinen, kulttuurinen ja aluetaloudellinen vaikutus. Onko oikein, että päiväkodissa syödään kanaa, jonka tuottaminen ei Suomessa ole edes laillista? Kotimainen ruoka on puhdasta ja turvallista.

Kuntavaalit 2017

Puu

Kuntarakentamisessa on vastuullista suosia rakentamista kotimaisesta puusta. Puurakentamisella on aluetaloutta tasaava vaikutus. Puurakentamisella kunta edistää kestävää kehitystä ja ilmastotavoitteita. Kunta voi omassa rakentamisessaan käyttää puuta ja kaavoituksella osoittaa alueita puurakentamiselle. Kotimaisena, paikallisena, uusiutuvana ja ympäristöystävällisenä rakennusmateriaalina puu on kilpailukykyinen raaka-aine.

Kuntavaalit 2017

Energia

Lähienergia saa taajamien lähilämmön rahavirrat kiertämään kunnan aluetaloudessa 4–5 kertaa ennen kuin ne ylittävät kuntarajan. Kotimainen uusiutuva energia luo maaseudulle työtä ja on kannattavaa sekä ilmastoystävällisempää kuin fossiiliset polttoaineet. Kunta voi omalla esimerkillään edistää ja luoda konkreettisia mahdollisuuksia. 

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 27.12.2016
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.