Toimintopainikkeet

Yrittäjyyteen #paikalliseteväät

Kunnissa ja kaupungeissa käydään arvokeskustelua siitä, minkälaisilla toimenpiteillä ja keinoilla kunnan vetovoimatekijät saadaan parhaalla mahdollisella tavalla korostumaan ja asukkaat viihtymään elinympäristössään. Tuleva maakuntauudistus on mahdollisuus kunnille. Nyt luodaan uusi kunta, jossa päättäjällä on paljon valtaa vaikuttaa jokapäiväisiin asioihin. 

Kuntavaalit 2017

Työllisyys

Terve kuntatalous ja monipuolinen elinkeinorakenne takaavat työpaikat ja kehittymisen edellytykset. Maaseudulla on paljon potentiaalia ja innovatiivista väkeä. Luodut työpaikat tuovat kuntiin uusia veronmaksajia. Kunnissa ei pidä rakentaa uusia esteitä. Avautuvat mahdollisuudet on otettava vastaan avoimin mielin.

Palvelut

Kunta on paitsi palveluiden ostaja, jatkossa yhä enemmän

palveluiden kehittäjä. Paikalliset yrittäjät ovat kunnille erinomaisia yhteistyökumppaneita. Maaseudulta löytyy innovaatioita, uusia ideoita ja asiakaspalvelutaitoa tuottaa monipuolisesti palveluita vaikkapa hoiva-, ympäristönhoito-, kiinteistö- ja energia-aloilla.

Terveys ja hyvinvointi

Suomalaiset haluavat tutkitusti asua maaseudulla ja eläminen kauniissa maisemassa lisää ihmisten hyvinvointia. Kuntien rooli hyvinvoinnin edistäjänä vahvistuu. Luonto ja sen tuomat mahdollisuudet matkailuun ja virkistäytymiseen kiinnostavat yhä useampia potentiaalisia kuntiin tai kaupunkeihin muuttajia. Näiden vahvuuksien hyödyntäminen voi lisätä myös uusien yritysten syntymistä.

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 27.12.2016
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.