Toimintopainikkeet

Satavuotias Suomi esittäytyy Grüne Woche -messuilla Saksassa

Juha Marttila

10.1.2017

Eksoottinen Suomi esittäytyy monipuolisena ruoka- ja matkailumaana Grüne Woche -messuilla Berliinissä 20.–29.1.2017. Esillä ovat puhtaasta pohjoisesta luonnosta makunsa ammentava ruokakulttuuri ja ruokainnovaatiot sekä suomalaisten pienpanimoiden ja -tislaamoiden maineikkaat tuotteet. Lisäksi näyttävässä maapaviljongissa messuväki pääsee tutustumaan luonnon rauhaa ja herkutteluhetkiä tarjoaviin matkailukohteisiin.

Suomalaisella ruokakulttuurilla ja maaseudun tuotteilla on kansainvälisesti paljon tarjottavaa. Suomessa tuotettu ruoka on eurooppalaisessakin mittakaavassa puhtainta ja luonnontuotteiden käyttö vailla vertaa. Puhdas luonto ja rauha tarjoavat maaseutumatkailijoille elämyksen neljänä vuodenaikana. Kesäisin ja syksyisin Suomen luonto on marjaparatiisi.

Näyttävä Suomen maapaviljonki koostuu 20 näytteilleasettajasta. Tapahtuma osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

talvela_460.jpg
Veli-Pekka Talvela esitteli Suomen maaosastoa Grüne Wochen tiedotustilaisuudessa 10.1.2017 Helsingissä.

Maailman suurimmat maatalous-, elintarvike- ja puutarhamessut Grüne Woche järjestetään vuosittain tammikuussa Berliinissä Saksassa. Messut ovat järjestyksessään 82. Messuilla on yli 1600 näytteilleasettajaa ja kävijöitä yli 400 000.

Messuosastojen lisäksi tarjolla on runsaasti erilaisia seminaareja ja konferensseja. Messujen aikaan Saksaan ovat perinteisesti kokoontuneet neuovottelemaan myös maatalousministerit ympäri maailmaa.

Suomen maapaviljongista vastaa maa- ja metsätalousministeriö tiiviissä yhteistyössä MTK:n, Visit FinlandinFood from Finland –kasvuohjelman, Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja TeamBlue kanssa. Paviljongin toteuttamisen koordinoinnista ja yritysten rekrytoinnista vastaa Fennopromo Oy ja osaston rakentamisesta Messeforum Oy.

Lue lisää:

 

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Klaus Hartikainen, MTK, 0401692060
viestintäjohtaja Pekka Väisänen, MMM, 040 773 0644

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
 
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.