Toimintopainikkeet

Elintarvikealan Kasvupolulle valittiin yritykset - mukana heinäsirkkoja, lähilihaa ja luomuspelttiä


26.1.2017

Yritysten maksuttomaan kasvuohjelmaan Elintarvikealan Kasvupolulle on valittu 10 kasvupotentiaalisinta yritystä 31 hakijan joukosta. Kymmenen potentiaalisimman hakijan joukkoon mahtui muun muassa heinäsirkkoja kasvattava Niittykummun maatila, sekä tuottajien omassa ruokaasuomesta.fi-verkkokaupassakin tuotteitaan myyvät Pesolan Pihviliha ja Birkkalan tila.

Asiantuntijoiden sparrattaviksi valittiin hakijoita, joilla on jotain perusorgaanisesta kasvusta poikkeavaa, kuten uusi tuote tai potentiaalia lähteä kansainvälisille markkinoille. Valitut yritykset ovat: Iltalypsy Oy Kiuruvedeltä, Eijan Juures ja Vihannes Saarijärveltä, Kotipellon Puutarha Nousiaisista, Niittykummun Maatila Joensuusta, Peltolan Juustola/Milk In Oy, Metsäpellon Mansikat Suonenjoelta, Pielispakari Oy Nurmeksesta, Polar Shiitake Oy Rääkkylästä, Pesolan Pihviliha Iisalmesta. Birkkalan Tila Suomusjärveltä.

Hyönteisiä ravinnoksi

Yksi Kasvupolulle valituista on Niittykummun maatila, joka on laajentamassa tuotantoaan perinteisemmistä tuotantosuunnista hyönteiskasvatukseen, hyönteisten tuottamiseen ja niiden käyttämiseen elintarvikkeena yhtenä vaihtoehtona lihakarjasta saatavalle eläinperäiselle proteiinille. Koska EU-lainsäädäntö estää tällä hetkellä hyönteisten tuottamisen ihmisravinnoksi, aikoo yrittäjä Hermanni Nieminen tuottaa niistä aluksi lemmikkieläinten ruokia. Markkinointi alkaa jo tänä vuonna.

Luomuspelttiä Suomusjärveltä

Birkkalan tilalla viljellään ja jatkojalostetaan luomuspelttiä. Speltti on kuitu- ja proteiinipitoista viljaa, jonka lyhytketjuiset ns. FODMAP-hiilihydraatit sopivat usein myös herkkävatsaisille. Birkkalan tila on erikoistunut erityisesti speltin hyviä ominaisuuksia korostaviin täysjyvätuotteisiin. 

birkkala_pieni.jpg

Pesolan Pihvilihan kotona kasvatettua pihvilihaa

Pesolan Pihviliha on Iisalmen Runnilla toimiva, naudanlihan tuotantoon keskittynyt maatila, jossa kasvatetaan laadukasta suomalaista lähiruokaa. Puhtaassa runnilaisessa maisemassa, kotona syntynyttä ja kotona kasvatettua ”maakasta ja murreeta tilalla syntynyttä ja kasvatettua pihvilihhoo” voi nauttia turvallisin mielin.

Antti_arola_kultasuklaa_pieni.jpg
Vasemmalla Pesolan Pihvilihan Antti Niskanen ruokaasuomesta.fi pop up -myymälässä marraskuussa. Vieressä Arolan tilan Erja ja Kultasuklaan Nina.

Vasemmalla Pesolan Pihvilihan Antti Niskanen ruokaasuomesta.fi pop up -myymälässä marraskuussa. Vieressä Arolan tilan Erja ja Kultasuklaan Nina.

Muiden yritysten liikeideat liittyvät esimerkiksi, villiyrttien jatkojalostamiseen, juuresten jalostamiseen, erikoissalaatteihin ja syötäviin kukkiin, sinihomejuuston valmistukseen, mansikan pöytäviljelyyn tai luomusiitakesienien tuottamiseen.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan semifinaalia varten 2.2. ja 2.3.2017. Alueellinen tuomaristo valitsee Kasvupolun semifinaalissa 30.3. kaksi parasta yritystä, jotka etenevät 25.-26.10.2017 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Lisätietoja: Kasvu Open


Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
 
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.