Toimintopainikkeet

Suomella näyttävä maaosasto Berliinin Grϋne Wochella 19.-29.1.

gw2017suomi.JPG

20.1.2017

Suomella oli kaikkien aikojen suurin osasto maailman suurimmilla ruokamessuilla osana Suomi 100 -juhlavuotta. Suomen maapaviljongista messuilla vastasi maa- ja metsätalousministeriö yhteistössä kumppaneiden kanssa. MTK oli yksi osaston muista rahoittajista Finpron ja Visit Finlandin lisäksi.

Tiilikainen.JPG

Avajaisissa äänessä olivat maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, Finpron Food from Finland -vienninedistämisohjelman johtaja Esa Wrang sekä Visit Finlandin kehityspäällikkö Terhi Hook. Ohjelman viihteellisemmästä annista vastasivat harmonikkataiteilija Netta Skog ja itseoikeutetusti osaston selfie-tähti joulupukki.

- Esittäydymme täällä korkean laadun maatalousmaana, joka tuottaa puhdasta ja maukasta ruokaa, jolla on tarjottavaan omaleimainen ja monipuolinen ruokakulttuuri sekä ainutlaatuinen luonto ja matkailukohde, sanoi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Marttila_grunewoche.JPG


MTK:n Juha Marttila ylisti Suomen puhdasta luontoa ja ruuantuotantoa. Marttila nosti puheessaan esille arktisen ruuantuotantomme vahvuudet: puhtaan maaperän, veden ja ilman sekä vastuullisen kotieläintuotannon.

Esimerkkinä hän toi esille sianlihantuotannon, jossa Suomi on oikea ihmemaa.

- Kaikilla siollamme on saparo ja antibioottien käyttö on meillä erittäin vähäistä, Marttila korosti.

-  Arktisuus ja kylmä talvi luovat maaperän puhtaan ruuan tuotannolle, hän korosti.

Marttila ei unohtanut myöskään mainita metsiemme herkkuja ja maaseutumatkailun hienoja mahdollisuuksia.

Terhi Hookin ja Esa Wrangin puheenvuoroissa nousivat esille puhdas ruoka, maailman puhtain ilma sekä nousussa oleva suomalainen ruokakulttuuri ja ravintolat huippukokkeineen. Heistä mukana tapahtumassa on Kim Palhus.

avajaisyleiso.JPG


nettaskog_2017.JPG


Mukana 28 ruoka-, juoma- ja matkailuyritystä Suomesta


Suomi kuvaa Saksaan oli viemässä kaikkiaan 28 yritystä. Mukana on niin elintarvike- ja juomayrityksiä kuin matkailuyrittäjiäkin. Näyttävimmin esillä olivat viljatuotteet, alkoholijuomat ja maaseutumatkailuyritykset.

MTK:sta on henkilö paikalla osaston infopisteellä koko tapahtuman ajan kertomassa suomalaisesta ruuantuotannosta ja Suomesta maaseutumatkailumaana.

Maailman suurimmat kuluttajille suunnatut kansainväliset ruokamessut järjestetään vuosittain tammikuussa Berliinissä Saksassa. Ne keräävät yli 1600 näytteilleasettajaa ja yli 400 000 kävijää. Suomi oli mukana myös viime vuonna, jolloin MTK kutsui nyt mukana olevat toimijat yhteen.Lisää aiheesta

Katso osaston anti täältä

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
 
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.