Toimintopainikkeet

Emmi ja Mia kertoivat eläinkasvatuksesta ja maatilojen arjesta Educassa

Vasemmalta Emmi Viitanen ja Mia Viinikka

27.1.2017

Kasvatusalan valtakunnallinen suurtapahtuma Educa kokosi jälleen kymmeniätuhansia kävijöitä Helsinkiin. MTK:n ja Turkiseläinten Kasvattajian Liiton koululähettiläät Emmi Viitanen ja Mia Viinikka kävivät messuilla heittämässä omat verkkonsa veteen. Educa tarjosi opettajille mahdollisuuden tavata koululähettiläitä, keskustella oppitunnin sisällöstä ja tilata maksuton oppituokio. Mia ja Emmi kiertävät pääkaupunkiseudun kouluissa kertomassa eläintuotannon ja turkiseläinkasvatuksen periaatteista ja käytännöistä tiloilla.


Eläinten hyvinvointi ja eettiset kysymykset kiinnostavat nuoria. Maaseudun elinkeinoihin perehtyneet koululähettiläät tarjoavat monipuolista ja asiantumukaista tietoa nuorille ja auttavat näin oman mielipiteen muodostamisessa. 

Mia ja Emmi opiskelevat maataloutta Viikissä. Emmi on kotoisin maitotilalta Kärkölästä ja Mia Sastamalasta. He tuntevat maaseudun elinkeinot hyvin. 

Vasemmalta Emmi Viitanen ja Mia Viinikka

Mialla siintää tulevaisuudessa  työ maatalouden parissa ja opettaminen. 

– Siksi tätä koululähettilästyötä teen. Tämä on mielekäs tapa harjoitella opettamista maataloudesta, alasta, josta kovasti pidän, sanoo Mia.

Eläinten hyvinvointi kiinnostaa nuoria. On tärkeää, että nuoret saavat rehellistä tietoa alasta.

– Koululähettilään tarjoama oppitunti tukee opetusta ja on pohja vilkkaalle keskustelulle sekä mielenkiintoisille kysymyksille, kertoo Emmi.

Oppitunti materiaaleineen on kouluille maksuton. Mian voi tilata osoitteesta mia.k.viinikka@helsinki.fi ja Emmin emmi-leena.viitanen@helsinki.fi

Lisätietoja: Kaija Stormbom, viestinnän suunnittelija, 040 8489559

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
 
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.