Toimintopainikkeet

Metsävisa 2017 juhlistaa Suomen satavuotista itsenäisyyttä

8.2.2017

Valtakunnallinen yläkoululaisten Metsävisa käydään kouluissa keskiviikkona 8.2.2017. Kilpailuun osallistuu yli puolet Suomen yläkouluista, kaikkiaan 26 700 oppilasta 660 opettajan johdolla. Osallistujia on kaikkialta maasta Ahvenanmaan Kökarista ja Föglöstä Kilpisjärvelle ja Inariin.

Juhlavuoden Metsävisan teemoja ovat suomalainen metsäluonto ja suomalaisten metsäsuhde. Kilpailukysymyksissä metsää tarkastellaan kestävyyden eri näkökulmista, ekologiselta, taloudelliselta, sosiaaliselta ja kulttuuriselta kannalta. Metsävisa sopii uusien opetussuunnitelmien mukaiseen monialaiseen ilmiöopetukseen.

Sata koululaista kutsutaan suureen Metsävisa-finaaliin

Koulujen parhaat metsävisailijat ratkeavat helmikuun loppuun mennessä. Sata parasta koulun voittajaa kutsutaan opettajansa kanssa finaaliin Helsinkiin 15.-16.5.2017. Kilpailumatkan aikana visaillaan maastossa ja valitaan koko Metsävisan voittaja sekä vieraillaan Suomen luontokeskus Haltiassa ja Taitaja 2017 -tapahtumassa.

Koulujen voittajilla on mahdollisuus osallistua myös kahden viikon kesätyöpaikkojen arvontaan. Kesätöitä on tarjolla noin 15 nuorelle metsänhoitoyhdistyksissä eri puolilla Suomea.

Metsävisaan on vuodesta 1982 alkaen osallistunut yli miljoona suomalaista. Se järjestetään myös ruotsiksi ja englanniksi nimillä Skogsnöten ja Forest Quiz. Metsävisa on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Metsävisaa järjestävät ja rahoittavat Suomen Metsäyhdistys, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry, Suomen Metsäsäätiö, OP, Metsä Group, UPM, Stora Enso, Metsähallitus, metsänomistajat – metsänhoitoyhdistykset ja MTK, Metsäteollisuus ry ja Suomen metsäkeskus.

Lisätietoja:
www.metsavisa.fi
Anne Turunen, Suomen Metsäyhdistys, anne.turunen@smy.fi, 045 6575 440

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
 
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.