Toimintopainikkeet

Maataloustuottajain
Keski-Suomen liitto
MTK-Keski-Suomi ry.

Keskustie 20 C

40100 Jyväskylä

Puhelin 020 413 3390

Hinta 0204-numeroihin soitettaessa on 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min (lankapuhelimella) tai 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min (matkapuhelimellaSähköposti: keski-suomi( at )mtk.fi

www.mtk.fi/keskisuomiwww.facebook.com/keskisuomimtk

Keski-Suomen tuottajaliitto

MTK Keski-Suomi, 100 vuotta kasvua vuonna 2017

MTK Keski-Suomi ry on perustettu 6.9.1917. Olemme maa- ja metsätalouden harjoittajien sekä maaseutuyrittäjien maakunnallinen talouspoliittinen ammatti- ja etujärjestö. Toimimme maaseutuyrittämisen edellytysten turvaamiseksi ja kehittämiseksi muuttuvassa toimintaympäristössä. Edistämme jäsenistön mahdollisuuksia harjoittaa elinkeinojaan sekä turvaamme maanomistajien oikeuksia ja luonnonvarojen kestävää käyttöä. Toiminnan päämääränä on asuttu ja elinvoimainen keskisuomalainen maaseutu, jossa jäsenemme ovat sekä henkisesti että taloudellisesti hyvinvoivia maaseutuyrittäjiä.

Ajankohtaismpia löydät MTK Keski-Suomen facebook-sivuilta

 
 
 

Tero Lahti MTK Keski-Suomen puheenjohtaja

MTK Keski-Suomen johtokunta valitsi järjestäytymiskokouksessaan 9.1.2017 maidontuottaja Tero Lahden Karstulasta jatkamaan johtokunnan puheenjohtajana. Varapuheenjohtajaksi valittiin uutena naudanlihantuottaja Juhana Jalkanen Laukaan Lievestuoreelta. Jalkanen on ollut vuodesta 2013 johtokunnassa.


 
 

Tuottajaliiton syyskokous 7.12.: Suomalaiselle laadukkaalle ja vastuulliselle ruoantuotannolle saatava oikea arvo

Ruoan selkeämpien alkuperämerkintöjen puolesta täytyy edelleen tehdä työtä. Kuluttajan on vaikea tehdä kaupassa aitoa valintaa ruoan alkuperämaan tai tuotantotavan puolesta, jos tuotteiden alkuperä ei ole merkitty selvästi näkyviin. Suomalainen ruoantuottaja ei koe saavansa lisäarvoa vastuulliselle, läpinäkyvälle ja hyvin valvotulle työlleen. Suomalaisella elintarvikkeilla on vaikeuksia pysyä kilpailussa mukana myös julkisissa hankinnoissa, kun tuotantotavat ja sen ehdot ovat erilaiset jopa Euroopan sisällä. Näin todettiin MTK-Keski-Suomen liiton syyskokouksessa Äänekoskella.

Syyskokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja

PHienola.jpg

MTK-Keski-Suomi ry:n syyskokouksessa johtokuntaan seuraavaksi kolmevuotiskaudeksi valittiin uudeksi jäseneksi Paavo Hienola Jämsästä (kuvassa).

Erovuoroisista jäsenistä jatkokaudelle johtokuntaan valittiin Ari Hautsalo Viitasaarelta ja Juhana Jalkanen Laukaasta.

MTK:n valtuuskuntaan valittiin edelleen jatkamaan Tommi Lunttila Äänekoskelta.

 
 


Ehdota Suomelle kansallisruokaa

100-vuotias Suomi saa herkullisen syntymäpäivälahjan: valitsemme Suomelle kansallisruoan ja kaikki suomalaiset pääsevät äänestämään sitä. Suolaista tai makeaa ruokasuosikkiaan voi ehdottaa Suomen kansallisruoaksi 21.6.-30.9.2016 välisenä aikana www.kansallisruoka.fi -verkkosivuilla. >Lue lisää

 
 
Tuottajaliiton kevätkokousväki tuskaili politiikka- ja hallintokoneiston kankeutta maatalouden talouskriisin hoitamisessa.

Ruokamarkkinoiden epäreilu tulonjako potuttaa

KevKok2016_rajattu.jpg

MTK-Keski-Suomen vuosikokouksessa vieraillut MTK:n kansainvälisten asioiden johtaja Seppo Kallio totesi, että elintarvikemarkkinoiden vaikeasta tilanteesta huolimatta Suomen on ollut tärkeää pysyä EU:n linjoilla Venäjän kauppapakotteissa. Maatalouden vaikea taloustilanne ja byrokratian paine puhutti kokousväkeä (lue lisää).

 
 
 
 


Paikallisten MTK-yhdistysten kevätkokouskierros käyntiin 17.3.

Keski-Suomen paikallisten MTK-yhdistykset pitävät kevätkokouksensa maalis-huhtikuun aikana. Kierros käynnistyi torstaina 17.3. MTK-Korpilahti-Muuramen ja MTK-Kivijärven kokouksilla. Sääntömääräisten asioiden lisäksi tänä keväänä kokouksissa keskusteluttaa mm. maatalouden poikkeuksellisen vaikea taloudellinen tilanne, siihen liittyvät kriisitoimet sekä maakunnan maatalouslomitusjärjestelmää ja aluehallintoa lähiaikoina kohtaavat muutokset.

Kokousten ajankohdat ja paikat tästä linkistä.

 
 
Viljelijöiden mielenosoitus Helsingin Senaatintorilla 11.3. keräsi väkeä yli odotusten.


IMG_0359.JPGYli 3000 viljelijää ja 600 traktoria on saapuit paikalle. Keski-Suomesta mielenosoitukseen lähti mukaan liki 200 viljelijää ja parikymmentä traktoria.

Määrä osoittaa tilanteen vakavuuden. Tämä on hätähuuto ja vakava viesti päättäjille siitä, että nyt tarvitaan välittömiä toimia kotimaisen ruoantuotannon pelastamiseksi.

 
  
 

Tero Lahti valittu MTK-Keski-Suomen liiton puheenjohtajaksi

terolahti.jpeg
Tero Lahti

Tuottajaliiton johtokunta on järjestäytymiskokouksessaan 13.1.2016 tehnyt luottamushenkilövalintoja:

Johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tero Lahti Karstulasta.

Varapuheenjohtajana jatkaa Kalle Hankamäki Jämsän Koskenpäältä.

Syyskokouksen valitsemina uusina johtokunnan jäseninä tänä vuonna aloittivat Paula Pusa (Keuruu), Kari Ilmonen (Korpilahti-Muurame) ja Tomi Ahonen (Uurainen) sekä jatkokaudelle valittu Juhana Jalkanen (Lievestuore).


 
 

Muurasjärven ja Pihtiputaan MTK-yhdistykset yhdistivät voimansa - Keski-Suomessa nyt  23  MTK-yhdistystä

Pihtiputaalla kaksi MTK-yhdistystä teki viime vuoden lopulla päätöksen yhdistää voimansa yhteen yhdistykseen. MTK-Muurasjärven yhdistys purettiin ja sen jäsenet siirtyivät MTK-Pihtiputaan jäseneksi 1.1.2016 alkaen.

 
 

Maaseutunuorten perinteiset joulutulet syttyvät 22.12.

MTK:n maaseutunuoret sytyttävät teiden varsille joulutulet tiistaina 22.12.2015. Joulutulilla maaseutunuoret toivottavat matkailijat lämpimästi tervetulleiksi joulunviettoon maaseudulle. Joulutulet ovat maaseutunuorten kiitos kuluttajille kotimaisen ruoan suosimisesta niin joulupöydässä kuin arjessakin. Joulutulet syttyvät noin seitsemässäkymmenessä kohteessa eri puolilla maata.

 


Samalla haluamme toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2016

 
 


MTK-Keski-Suomen syyskokouksessa 10.12.2015 valittiin uusia jäseniä liiton johtokuntaan

Tuottajaliiton syyskokouksessa valittiin uusia jäseniä liiton johtokuntaan. Jukka Kauppinen ilmoitti jättäytyvänsä pois johtokunnasta vuoden 2015 lopussa. Erovuoroisista Juhana Jalkanen Lievestuoreelta valittiin jatkamaan edelleen seuraavalle kolmevuotiskaudelle. Uusina jäseninä valituksi tulivat Paula Pusa Keuruulta, Tomi Ahonen Uuraisilta ja Kari Ilmonen Korpilahti-Muuramen yhdistyksestä.

 
 


Tuottajayhdistysten syyskokoukset

Keski-Suomen alueen 24 tuottajayhdistystä pitivät syyskokoukset 26.10.-26.11. 2015.

Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 10.1.2017