Toimintopainikkeet

MTK-Pohjois-Suomi

Oulun toimisto

Rautatienkatu 16 C 22

90100 Oulu
Puhelin 020 413 3500/ vaihde, puhelun hinta  

on 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min (lankapuhelimella)

 tai 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min (matkapuhelimella).


Kajaanin toimisto

Kauppakatu 25 A
87100  Kajaani
Puhelin 020 413 3370,  puhelun hinta

on 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min (lankapuhelimella)

 tai 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min (matkapuhelimella).


www.mtk.fi/pohjoissuomi

Käy lukemassa ajankohtaiset tapahtumat yms tapahtumakalenterista!


Lupa muutokseen hanke on käynnistynyt

Pohjois-Pohjanmaan alueella on toimintansa aloittanut Lupa muutokseen- hanke, jonka tavoitteena on koota yhteen muutosprosessia suunnittelevia ja läpikäyviä maatiloja sekä auttaa muutoksen hallitussa läpiviemisessä. Liitto toimii osatoteuttajana hankkeessa, jonka hallinnoija on Oulun seudun ammattikorkeakoulu.
Hankkeen aktivointitilaisuudet alkavat pian, katso niiden aikataulut täältä

Lisää hankkeesta voit lukea täältä

 
 


Uutisjyvät- lehden uusin numero 2/2016 on ilmestynyt

Jäsenlehtemme on jälleen ilmestynyt tänä syksynä; pääset lukemaan lehden täältä

 
 


MTK 100 v juhlavuoden sivusto on avattu:

Pääset tutustumaan MTK 100 vuotta Kasvutarinoita -sivustoon alla olevasta linkistä:

Kasvutarinat- sivusto

 
 


Tarkennus Aga:n jäsenetuun:

Jäseniltä on tullut palautetta epäselvyyksistä liittyen Agan jäsenetuun. Sen saa vain Agan varsinaisista jälleenmyyntipaikoista. Jälleenmyyntipaikat voit ohjeita noudattaen tarkistaa alla olevasta linkistä:

Myyntipisteiden haku

 
 


Uusi Tukinetti-sivusto on julkaistu tänään 7.7.2016

Sivustoa ylläpitää MTK Pohjois-Suomen MaaseutuHarava-hanke. Sivustolta löydät mm.


 • Tapahtumakalenterin
 • Uutiset
 • Blogi-osion
 • Kysymyspalstan liittyen valvontoihin/luomuun
 • Informaatiota mm. luomusta, rahoituksesta, urakoitsijoista
 • Kainuun teemaohjelman alla pyörivät hankkeet

Palautetta sivustosta voit lähettää osoitteeseen heidi.kumpula@mtk.fi

www.tukinetti.net

https://www.facebook.com/Maaseutuharava/?ref=settingsAJANKOHTAISTA TOIMINTAA:

Toimihenkilöt ovat kesälomilla seuraavasti:

 • Tarja Bäckman 24.6 - 31.7
 • Markku Ekdahl 4.7 - 31.7
 • Heidi Kumpula 11 - 17.7
 • Heikki Rahko 24.6 - 3.8
 • Markku Karjalainen 4 - 31.7
 • Sirpa Laitinen 27.6 - 1.8

Liiton vuosikertomus 2015 on nyt luettavissa tästä


Sähköinen jäsenkortti tuo MTK-tietopaketin taskuusi

MTK:n jäsenet voivat nyt ladata sähköisen jäsenkortin matkapuhelimeensa jäsenverkko Repusta.

Sähköisellä jäsenkortilla varmistat, että jäsenedut ovat aina taskussa mukana. Luet helposti ajankohtaiset uutiset ja blogit sekä sosiaalisten kanavien kuumimmat puheenaiheet.

Sähköinen jäsenkortti oli testikäytössä viime vuonna viidessä MTK-yhdistyksessä. Innostavan palautteen ja hyvien käyttökokemusten myötä sähköinen jäsenkortti päätettiin tarjota kaikille MTK-yhdistysten jäsenille.

Saat tilattua sähköisen jäsenkortin osoitteesta: www.mtk.fi/omattiedot. Sivulle kirjaudutaan Reppu-tunnuksilla eli jäsennumerolla ja salasanalla. Jäsenmaksu tulee olla maksettu ennen tilausta. Tilauksen jälkeen saat matkapuhelimeesi tekstiviestillä latauslinkin, jota kautta jäsenkortti asennetaan matkapuhelimeen. Latauslinkkiä näpäyttämällä jäsenkortti asentuu lähes kaikkiin nykyaikaisiin matkapuhelimiin.

Tuetut puhelinten käyttöjärjestelmät ovat Android (versiosta 2 ylöspäin), iOS (iPhone) ja Windows Phone (versiosta 8 ylöspäin). Jäsenkorttia ei löydy matkapuhelinvalmistajien sovelluskaupoista. Sen asentaminen sekä käyttö vaativat toimivan nettiyhteyden.

 
 

MTK-liittojen yhteinen matka Itävaltaan 6-11.10.2016

Tulossa on jälleen monipuolinen ja varmasti kiinnostava reissu, kohteena tällä kertaa Itävalta ja sen kauniit maisemat


 
 


Uutisjyvät lehti on ilmestynyt

Vuoden ensimmäinen numero jäsenlehti Uutisjyvistä on nyt ilmestynyt. Voit lukea sen alla olevasta linkistä:


 
 

Viljelijät marssivat Helsinkiin – traktorit vyöryvät keskustaan 

traktori_460.jpg

MTK- Pohjois-Suomen liiton alueelta on lähdössä joukko viljelijöitä mukaan Helsingissä 11.3 järjestettävään mielenosoitukseen. Osa porukasta menee sinne omalla traktorilla. Liitto järjestää kyydityksen Oulusta junalla, joka lähtee pe. aamulla klo 05.07, paluujuna Helsingistä lähtee klo 16.06. Kainuun suunnalta mielenosoitukseen lähdetään  bussilla, aikataulut sen suhteen varmistuvat myöhemmin.

MTK:n jäsen – jos haluat lähteä viemään päättäjille tärkeää viestiä tästä maatalouden heikosta tilanteesta, ole kyytijärjestelyiden takia pikaisesti yhteydessä omaan tuottajayhdistykseesi. Lisätietoja tarvittaessa myös liitosta toimihenkilöiltä.

 
 


Toimistot Joulunaikaan

Viikolla 52 rauhoitumme liitossa Joulunviettoon ja toivotamme kaikille Hyvää Joulua kotimaisten jouluherkkujen parissa!

DSC03302.JPG


 
 


Maaseutunuorten Joulutulet syttyvät jälleen 22.12.2015

Klikkaa kuvaa, niin pääset lukemaan asiasta lisää.

MSN_web_300x250_joulutulet.jpg

 
 Uutisjyvien  numero 2/2015 ilmestynyt

Jäsenlehden uusin numero on ilmestynyt, löydät sen alla olevasta linkistä:

Uutisjyvät- lehti

 
 


Nitraattiasetuksen muutokset voimaan välittömästi.


Valtioneuvosto on 15.10 hyväksynyt nitraattiasetukseen esitetyt lannan ja orgaanisten lannoitevalmisteiden hyödyntämistä, varastointia ja käsittelyä koskevat muutokset. Muutoksilla pyritään helpottamaan maatalouden kustannuspaineita kuitenkaan heikentämättä vesiensuojelun tasoa. Muutokset tulevat voimaan välittömästi.

Muutosten myötä kuormausalustojen pohjavaatimuksia muutettiin siten, että tiivispohjaisuuden sijaan kuormausalustojen tulee olla kovapohjaisia. Kovapohjaisuuden vaatimusta sovelletaan 1.1.2016 lähtien.

Kompostin sekä kuiva-ainepitoisuudeltaan vähintään 30 prosenttisten pakkaamattomien orgaanisten lannoitevalmisteiden ja lantojen varastointi aumassa työteknisestä syystä sallitaan nyt myös marraskuun ja tammikuun välisenä aikana. Aumavarastointiaikaa rajoitetaan kuitenkin niin, että auma voi olla pellolla enintään vuoden sen perustamisesta. Lisäksi aumavarastoinnin edellytyksiä helpotettiin siten, että yhteen aumaan voidaan sijoittaa joko vähintään yhden hehtaarin alalle tai koko lohkolle ja siihen rajautuville lohkoille levitettävä määrä orgaanista lannoitevalmistetta tai lantaa.

Asetuksen soveltamisalueen ulkopuolelle rajataan ns. 0-ravinteiset lannoitteet eli orgaaniset lannoitevalmisteet, joiden teho perustuu pääosin muihin vaikutuksiin kuin kasviravinteisiin. Asetusta ei jatkossa sovelleta enää kuitulietteeseen eikä sienimö- ja turvekasvualustoihin, joista ravinteet on jo hyödynnetty. Muutos helpottaa kyseisten maanparannusaineiden käyttöä peltoviljelyssä.

Asetukseen lisättiin myös lannan levityspoikkeus, mikä mahdollistaa lannan levityksen syksyllä vielä marraskuussa poikkeuksellisesta sääolosuhteesta johtuvasta syystä. Poikkeuksellisella sääolosuhteella tarkoitetaan tilannetta, jossa suuret sademäärät ja vähäinen haihdunta ovat estäneet lannoitteiden hyödyntämisen ravinteena pellolla kasvukauden aikana.

Nitraattiasetuksen tarkoituksena on eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittaminen ja sillä pannaan kansallisesti täytäntöön EU:n nitraattidirektiivi.

 
 Tuettuja lomia ja kuntoremonttikursseja tarjolla.


Tiedoksi, että vuoden 2016 tuetut lomat maatalousyrittäjille ovat haettavissa Maaseudun Terveys ja Lomahuollon kautta www.mtlh.fi.

Ensi vuoden tuetuista lomista löytyy tietoa myös alla olevasta linkistä MTK:n Reppu-uutisiin ja jutun lopussa on linkki MTK-lomiin ja sähköiseen lomatukihakemukseen.

Tuetut lomat


Virtaa farmarille-kuntoremonttikurssit 2016


Myös ensi vuoden Virtaa farmarille-kuntoremonttikurssien aikatauluista ja hakuohjeista löytyy tietoa oheisen linkin Reppu-uutisista.

Kuntoremontit


 
 


Puumarkkinakatsaus

Alla olevasta linkistä pääset lukemaan tutkimuspäällikkö Erno Järvisen laatiman ajankohtaiskatsauksen puumarkkinoista.

 
 

Kampanjapäivä pidettiin 27.4 Oulussa ja Kajaanissa

 Banneri_kampanja_27.4.2015_2_345x230px.jpgKampanjan tapahtumat ma. 27.4 klo 11-12.30 Oulussa Kauppatorilla ja Kajaanissa Kauppatorilla. Myynnissä oli ruoka-annos tuottajahintaan 0,30 euroa - sisältönä pyttipannua, paistettu kananmuna ja juomaksi maito tai vesi.

 
 

Uusi Uutisjyvät -lehti on ilmestynyt

Uutisjyvät- jäsenlehden ensimmäinen numero vuodelle 2015 on ilmestynyt. Pääset lukemaan lehden alla olevasta linkistä.

 
 

Järjestäytymiskokouksen päätöksiä

MTK Pohjois-Suomen johtokunta järjestäytyi 13.1.2015.. Puheenjohtajaksi valittiin maanviljelijä Jari Ahlholm Kärsämäeltä ja varapuheenjohtajaksi maatalousyrittäjä Tuija Korhonen Sotkamosta.

 
 

Kuntoremonttikurssi haettavana

Nyt voit hakea "Virtaa Farmarille" -kuntoremonttikurssille, joka järjestetään Herttuan Kuntokeskuksessa Kerimäellä. Lue tarkemmin alla olevasta esitteestä.

 
 

Liiton syyskokous pidettiin Vaalassa

Liiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin 8.12.2014 Vaalan koulukeskuksessa. Paikalla oli myös MTK:n 1. puheenjohtaja Juha Marttila.

Lue lisää

 
 

Henkilöstömuutoksia liitossa

Liiton kenttäpäällikkö Markku Karjalainen on vuorotteluvapaalla 1.10.2014- 24.9.2015 välisen ajan. Hänen sijaisenaan toimii Anita Mäkipelto. Anitan tavoittaa parhaiten Kajaanin toimistolta tai puhelimesta 0400 218720.

 
 

Kesäkissa - traktori seikkaili liiton alueella

Kesakissa_1(140).jpg

Maaseutunuorten teemavuoteen liittyvä Kesäkissa ja peräkärryssä mukana kulkeva palju seikkailivat viikolla 40 liiton alueella. Alkuviikon aikana yhdistelmä oli mukana mm. alueellisissa maaseutunuorten saunailloissa sekä Valtran Oulun toimipisteessä. 

 
 

MTK:n johtokunta retkeili Pohjois-Suomen liiton alueella

Kärsämäellä Koposen tilallaKeskusliiton henkilökunnasta ja luottamushenkilöistä koostunut seurue tutustui liiton alueen maatalouteen 9-10.6. Vierailukohteiksi oli valittu monipuolinen kooste alueen tuotantosuunnista ja eri maaseutuyrityksistä.

Lue lisää

 
 

Liittomme toiminnasta vuodelta 2013

Vuosikokouksessa hyväksyttiin MTK-Pohjois-Suomen toiminnasta laadittu kertomus, jonka pääset lukemaan alla olevasta:

 
 

Liiton kevätkokous pidettiin Haapaveden Opistolla

Kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri työssäänKevätkokouksen pitopaikka oli Haapaveden Opiston ReijoWaara- sali. Kokouksessa oli luennoimassa MTK:n ympäristöjohtaja Liisa Pietola.

Lue lisää

 
 

Muutoksia jäsenmaksujen maksamistavoissa

Tuottajayhdistysten jäsenmaksut jäsenille tulevat paperilaskuilla tänä vuonna. Suoraveloituksista on luovuttu EU:n alueen päätösten mukaisesti. Jäsenet voivat jatkossa siirtyä paperilaskutuksesta käyttämään e-laskua tai suoramaksua. Jos jäsenellä on käytössään verkkopankki, on maksutapa vaihdettavissa e-laskuksi. Jollei käytä verkkopankkia, voi maksutavaksi valita suoramaksun sopimalla tästä pankissa. Osalla maidontuottajia käytössä ollut jäsenmaksun periminen meijerin kautta jää myös pois käytöstä

Jäsentalouksiin on postitettu tilisiirto, jossa on mukana jäsenkortti sekä uusin Mainio- lehti.

 
 

Kevään EU-vaalit lähestyvät

MTK kannustaa jäseniään ja kaikkia suomalaisia äänestämään Euroopan parlamentin vaaleissa. Suomesta Euroopan parlamentin jäseniä valitaan 13.

Suomessa vaalipäivä on sunnuntai 25. toukokuuta ja ennakkoäänestys 14.-20. toukokuuta.

Lue lisää

 
 

Uusi Uutisjyvät- jäsenlehti on taas ilmestynyt

Vuoden 2014 ensimmäinen Uutisjyvät lehti on jaettu jäsentiloille ja henkilöjäsenille. Pääset tutustumaan lehden sisältöön alla olevasta linkistä:

 
 

Entinen puheenjohtajisto jatkaa liitossa

MTK-Pohjois-Suomi piti järjestäytymiskokouksensa 17.1.2014 Sotkamossa. Vuonna 2014 liiton johtokunnan puheenjohtajana toimii Harri Peltola Puolangalta ja varapuheenjohtajana Jari Ahlholm.

 
 

Maaseutunuorten teemavuosi on alkanut


seminaariin2.jpgJärjestömme tämän vuoden teemana on maaseutunuoret. Teemavuoden puitteissa tullaan järjestämään paljon erilaista toimintaa, osa valtakunnallisina ja osa alueellisina.

Tervetuloa mukaan tapahtumiin - nuorissa on tulevaisuus!

Alla olevasta Lue lisää- linkistä pääset tutustumaan Maaseutunuorten uudistuneisiin nettisivuihin; sieltä löytyy myös nuorten nakukalenterin tilausohjeet

Lue lisää

 
 

Liitolle uusi toiminnanjohtaja

Tarja Bäckman 

Organisaatiossamme tapahtuu henkilöstomuutoksia. Liiton johtokunta on valinnut uudeksi toiminnanjohtajaksi agronomi Tarja Bäckmanin Tyrnävältä. Tarja työskentelee tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan liitossa kehittämispäällikkönä. Työnsä liiton palveluksessa hän aloittaa 7.1.2014.

 
 

Liiton johtokunta tapasi alueen kansanedustajia Tyrnävällä

Jaakko Rikkola, Timo Korhonen ja Urpo Heikkinen

Liiton johtokunta tapasi alueen kansanedustajia ja keskusteli ajankohtaisista maatalouspolitiikan asioista. Yhteinen huoli liiton johtokunnan jäsenillä ja kansanedustajilla oli alkutuotannon heikko kannattavuus ja alan jatkuva epävarmuus.

Lue lisää

 
 

Vesivahinko Oulun toimistolla

Oulun toimistolla sattui harmillinen vesivahinko kesäkuun alussa. Vahingosta aiheutuikin mittavampi remontti kuin mitä aluksi kaavailtiin. Pikkuhiljaa korjaustyöt ovat kuitenkin valmistumassa; toivomme, että lokakuun aikana pääsemme sisustamaan pahiten vesivahingosta kärsineet tilat uuteen malliin.

Jahka remontti on valmis, pidämme avoimet ovet- päivän. Siitä tiedotamme tarkemmin myöhemmin.

 
 

Ruokaralli starttasi matkaan Kuusamosta ja Pyhäjärveltä

Historian ensimmäinen Ruokaralli oli liikkeellä viikolla 24, 10. - 15.6.2013.
Viestiä lähiruoan ja alueen ruokakulttuurin puolesta vietiin kahta reittiä pitkin, pohjoinen reitti lähti matkaan Kuusamosta ja eteläinen reitti Pyhäjärveltä. Ruokarallin päätöstapahtumaa vietettiin lauantaina 15.6.2013 Oulun torilla, jolloin yli tuhannen allekirjoittajan vetoomus paikallisen ruokakulttuurin puolesta luovutettiin Oulun kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan liiton sekä S- ja K- kaupparyhmien päättäjille. Voit seurata viestin tunnelmia ja tapahtumia seuraavista:   

Allekirjoitus tärkeän asian puolesta!

 
 

Yhteistyön vahvistuminen OAMK:n luonnonvara-alan yksikön kanssa

Kumppanuussopimuksen allekirjoitusJohtokunnan kokouksen alussa 7.6.2013 allekirjoitettiin kumppanuussopimus MTK-Pohjois-Suomen liiton ja OAMK:n luonnonvara-alan yksikön kesken. Sopimuksen myötä jo voimassa olevaa yhteistyötä tiivistetään ja myös uusia toimintoja kehitetään.

 
 

Yhdistysten toimintakilpailu vuoden 2012 osalta ratkennut

palkinto.gifAktiivista toimintaa yhdistyksissä - vuoden 2012 toimintakilpailun tulokset löydät sivun materiaalipankki yhdistyksille alaosasta eli täältä.
 
 

Liiton kevätkokous pidettiin Oulunsalo-talolla

Kokouksen osanottajia Liiton kevätkokous oli 26.4.2013 Oulunsalo-talolla. Paikalla oli noin 100 osallistujaa. Kokouksessa oli mukana myös ympäristöministeriön kansliapäälllikkö Hannele Pokka, jonka puheenvuorossa tuli esille runsaasti ajankohtaisia, ympäristöministeriön vastuualueeseen liittyviä asioita. Metsäpuolen ajankohtaiskatsauksen kokouksessa piti kehittämispäällikkö Markku Ekdahl Pohjois-Suomen Metsänomistajien liitosta.

Lue lisää

 
 

Yhdistysten vuoden koulutustilaisuus Oulaisissa

Koulutuksen osallistujiaYhdistysten Vuoden -teemaan liittyvät alueelliset koulutustilaisuudet liiton alueella jatkuivat 16.4.2013 Oulaisissa pidetyllä tilaisuudella. Paikalla oli n. 30 osallistujaa lähialueen maataloustuottaja- sekä metsänhoitoyhdistyksistä. Päivän aikana mietittiin tulevaa yhteistä tekemistä teemavuoteen liittyen.

 
 

Opiskelijaryhmä Ruukista vierailulla liiton Oulun toimistolla

Ryhmä kuuntelemassa maatalouspolitiikan ajankohtaiskatsaustaRyhmä Ruukin maaseutuopiston opiskelijoita vieraili lehtori Marjaana Vuolletin johdolla liiton toimistolla 18.4.2013. Parin tunnin vierailun aikana vierailijat saivat kuulla MTK:n toiminnasta, maatalouspolitiikan ajankohtaisista asioista, hanketyöstä liiton alueella sekä Maanomistajien Arviointikeskuksen palveluista. Erityisesti opiskelijoissa kiinnostusta herätti luonnos maakuntakaavasta, jota heille myös esiteltiin.

 
 


Eero Isomaa ja tärkeä lause!

Oulaisten koulutustilaisuudessa 16.4. MTK-Nivalan väki lanseerasi uuden, vasta painosta tulleen tarran, jossa oli yllä oleva lause: JOS SÖIT TÄNNÄÄN, KIITA MAANVILIJELIJÄÄ. Tarra annettiin keskusliiton johtokunnan jäsen Eero Isomaalle, joka lupasi viedä keskusliiton johtokunnan jäsenen roolissaan kyseisen lauseen tärkeää viestiä edelleen eteenpäin.

 
 

Yhdistysten vuosi järjestöllä teemana 2013

YhdistystenVuosi-A.jpg 

Paikalliset yhdistykset ovat järjestömme vankka perusta ja voimavara. Ne ovat myös jäsenelle läheisin yhteys MTK-järjestöön. Ilman aktiivisia yhdistyksiä järjestöltämme puuttuu kivijalka.

Maailma ympärillämme muuttuu ja niin muuttuvat myös odotukset paikallisen tason toiminnalle. Siksi vuosi 2013 on järjestössämme yhdistysten teemavuosi. Vuoden aikana vahvistamme paikallista edunvalvontaa sekä korostamme jäsentemme yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin merkitystä. Aktiivisen tekemisen kautta meillä on edellytykset toimia tehokkaana järjestönä aina paikallistasolta Brysseliin.

Yhdistysten vuoden toteuttamiseksi keskusliitto on palkannut neljä alueellista asiamiestä. Pohjoisen alueen (MTK-Pohjois-Suomi, MTK-Lappi, MTK-Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Suomen Metsänomistajien liitto) alueasiamieheksi on nimitetty Janne Mäkinen.  Janne aloitti työnsä 1.2.2013 ja tavoitat hänet sähköpostilla janne.makinen (at) mtk.fi ja puhelinnumerosta 040 6684 989040 6684 989.

 
 

Maaseutunuoret vierailulla HAI:n Maa- ja metsätalousosastolla

Maaseutunuorten valiokunta esittäytyyNuorten valiokunta kävi vierailulla Haapajärvellä, HAI:n Maa- ja metsätalousosastolla ma. 28.1.2013. Oppilaat pääsivät kuulemaan MTK:n maaseutunuorten toiminnan esittelyn sekä ideoimaan järjestöön erityisesti nuoria kiinnostavaa toimintaa. Samalla valiokunta piti järjestäytymiskokouksen. Valiokunnan puheenjohtajana v. 2013 toimii Jaakko Rikkola sekä varapuheenjohtajana Tiina Pietikäinen.

 
 

MTK-Pohjois-Suomi järjestäytyi

Liiton johtokunta piti järjestäytymiskokouksen 8.1.2013. Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Harri Peltola Puolangalta ja varapuheenjohtajana Jari Ahlholm Kärsämäeltä.

 
 

MTK-Pohjois-Suomen liiton syyskokous

Syyskokouksen osallistujiaLiiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin ke. 5.12.2012 OSAO:n Kaukovainion yksikössä Oulussa. Paikalla oli yli sata kokousedustajaa yhdistyksistä sekä myös yhteisöjäsenten edustajia. Nuorten edustajana vuosina 2013-2015 johtokunnassa jatkaa Jaakko Rikkola. Johtokunnan jäsenyydestä luopuneen Maarit Sormusen tilalle vuodeksi 2013 valittiin Lassi Keränen Hyrynsalmelta. Erovuoroisista Pentti Keränen, Inga Manninen ja Liisa Myllylä valittiin uudelleen vuosiksi 2013-2015.

 
 

Tempaus ruoan hinnan muodostumisesta

banneri1.gif

 
 

Maaseutunuorten lentopalloturnaus Limingassa

Perinteikäs maaseutunuorten lentopalloturnaus järjestettiin 17.11.2012 Tupoksen koululla. Voiton vei MTK-Limingan joukkue. Muut sijoitukset menivät seuraavasti: Oulainen, Sotkamo, Nivala, Kuusamo, Vaala/Kestilä, Lumijoki, Merijärvi, Haapajärvi ja Oulunseutu.

Seuraavaksi turnauksen järjestää syksyllä 2013 MTK-Sotkamo. Kiitos tämän vuoden järjestelyistä MTK-Oulunseudulle sekä muille osallisille!

 
 

Lähetystö Simonkadulla ja eduskunnassa turvemaa-asian tiimoilta

Nuoret viljelijät SimonkadullaPohjoisten liittojen alueelta koottu ryhmä nuoria viljelijöitä kävi tapaamassa ti. 20.11.2012 eduskunnan ympäristövaliokunnan jäseniä. Heidän vakava viestinsä oli, että uhkana oleva nk. turvemaiden kyntökielto pitää saada torjuttua ja Suomen lausunto asiasta EU:lle oltava kielteinen. Heidän mukaansa toteutuessaan se toisi kohtuuttomia vaikeuksia tuotantoaan laajentaville ja toimintaansa kehittäville tiloille.

 
 

Syyskokouskierros käynnistyi Merijärveltä

Syyskokouskierros käynnistyi. Aloituskokous pidettiin  ti 30.10.2012
MTK-Merijärvellä. Kokoukset ajoittuvat viikoille 44-47. Kierroksen päättää MTK-Muhos, joka pitää yhdistyksen 90-vuotisjuhlakokouksen su. 25.11.2012 alkaen klo 10.00 messulla Muhoksen kirkossa.

 
 

Neuvottelukunnan kokous Vuokatin Kylpylässä

Kokouksen osanottajia Puheenjohtajien ja sihteereiden neuvottelukunta piti syksyn kokouksensa Vuokatissa. Kokouksessa olivat mukana myös MTK Keski- Pohjanmaan liiton vastaavat luottamushenkilöt. Kokouksessa keskusteltiin runsaasti mm. tulossa olevasta yhdistyksen vuodesta.

Lue lisää

 
 

Tapahtumarikas viikonloppu kuluttajatyön osalta

Ihailua possukarsinan laidallaElo -syyskuun vaihteessa liiton toiminnassa oli vilkasta - olimme mukana kolmessa eri kuluttajatapahtumassa. Kärsämäelle oli järjestetty Lasten Maatalousnäyttely, Iinseudulle PikkuFarmarit ja Oulun Aittatorilla pidettiin Lähiruokatoria. Kaikissa tapahtumissa muistutettiin kuluttajia kotimaisen alkutuotannon tärkeästä asemasta elintarvikeketjussa.

Lue lisää

 
 

Liiton johtokunta tapasi alueen kansanedustajia

Kansanedustajat liiton johtokunnan vieraanaSyksyisenä maanataina alueen kansanedustajat ja liiton johtokunta tapasivat lounaan äärellä Oulussa ravintola Rauhalassa. Keskustelu kävi vilkkaana; aiheina olivat mm. syksyn budjettiriihen osalta uhkana olevat maatalouden rahoituskehyksen leikkaukset, alueen sato- ja tulvavahingot sekä huoli viljelijöiden jaksamisesta.

Lue lisää

 
 

Maa- ja metsätalousministeri Koskinen vieraili Siikalatvan tulva-alueilla

Ministeri Koskinen tulva-alueellaMTK-Pohjois-Suomen liiton alueella kesän ennätyksellisen runsaat sateet aiheuttivat vakavat tulvavahingot Siikalatvan alueella. Erityisesti Rantsilassa Mankilankylällä vesi peitti alleen laajasti viljelyksiä. Maa-ja metsätalousministeri Jari Koskinen tutustui Mika Räbinän perunanviljelytilaan 15.8. Tilan pelloista iso osa on kärsinyt mittavat vahingot.

Lue lisää

 
 

Helteinen luomupäivä Limingassa Tuomikosken tilalla

Luomupäivä LimingassaLuomumaatilapäivä järjestettiin tänä vuonna Limingassa Tuomikosken tilalla. Päivän ohjelmassa oli erilaisia työnäytöksiä pellolla, luomualan ammattilaisten puheenvuoroja sekä tutustumista kasvustoihin. Helteisessä säässä tilapäivään osallistujia oli lähes 100 henkeä.

Lue lisää

 
 

Kansanedustaja Esko Kurvinen vieraili kummitilallaan Nivalassa

Kansanedustaja Kurvinen kummitilallaanErkkilän tilan väki otti vastaan oman kansanedustajakumminsa Esko Kurvisen ensimmäistä kertaa 11.6.2012. Vierailulla olivat mukana myös MTK-Nivalan edustajat Mika Lähdemäki ja Markku Mäkinen.

Lue lisää

 
 

Lehmät laitumelle- tilaisuus pidettiin Nivalassa

Laulumaan lehmät ja innokkaat katselijatLehmät pääsivät laitumelle to. 31.5.2012 klo 12.00 Nivalassa, Ellevi ja Heikki Laulumaan tilalla. Kevään riemukasta tilaisuutta saapuivat seuraamaan läheisen Järvikylän koulun oppilaat opettajineen.

Lue lisää

 
 

Ruokolahden lavan Metsäiltamien arvonta

Olimme mukana Ruokolahden lavalla 26.5. järjestetyissä Metsäiltamissa. Osastollamme oli arvattavana tuottajayhdistysten lukumäärä liitossamme. Oikea vastaus kysymykseen on 43 yhdistystä.

Vastaajien kesken suoritetussa arvonnassa voitot osuivat seuraaville henkilöille: Liisa Saari Oulainen ja Esko Kinnunen Rantsila. Palkinnot on postitettu voittajille; kiitos kaikille osallistujille!

 
 

Kansanedustajien kummitilavierailut jatkuivat

Sortolan tilan lehmiäMaaseutunuorten ideoimat kansanedustajien kummitilavierailut etenevät. Toukokuussa omilla kummitiloillaan kävivät keskustan Timo Korhonen ja Juha Sipilä.

Lue lisää

 
 

Liiton kevätkokous pidettiin Kajaanissa

Sami Väärälä MTK-MuhosLiiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Kajaanissa elokuvateatteri BioRex:in tiloissa. Kokouksessa keskusteltiin mm. eläinten hyvinvointituen ehdoista.

Lue lisää

 
 

MTK-Pohjois-Suomen vuosikertomus ilmestynyt

vuosikertomus2012.jpgLiiton vuosikertomus vuoden 2011 osalta on nyt ilmestynyt. Vuoden 2011 aikana liitolla on ollut monenmoista toimintaa eri puolilla liiton toimialuetta. Yksi merkittävä tapahtuma oli huhtikuun kuluttajakampanja, josta napattu kuva on kansikuvana.

Lue lisää


 
 

MTK ja SEL kampanjoivat yhdessä suomalaisen ruoan puolesta

340_ruokaa_omasta_maasta.jpgLiiton alueella järjestettiin 23:lla paikkakunnalla kuluttajatapahtuma valtakunnallisena kuluttajatyön kampanjapäivänä perjantaina 20.4. Tempauksella MTK ja SEL  muistuttivat kuluttajia siitä, että ruokavalinnolla on suuri merkitys suomalaiselle elintarvikeketjulle ja meille kaikille suomalaisille. Elintarvikeketju Suomessa työllistää yli 300 000 suomalaista.

Lue lisää

 
 

Ministeri Jari Koskinen vierailulla Limingassa

Ministeri Jari KoskinenMaa-ja metsätalousministeri Jari Koskinen vieraili Limingan Taideopistolla pidetyssä viljelijätilaisuudessa ma. 12.3.2012. Paikalle oli saapunut yli 50 tuottajaa.

Lue lisää

 
 

Kevään kokouskierros alkoi Pyhäjoelta

Kokouksen osallistujia ruokailemassaEnsimmäinen kokous pidettiin Pyhäjoella vanhustentalon kerhohuoneella 13.3.2012. Yhdistys tarjosi osallistujille maukkaan lihasopan.

Lue lisää

 
 

Puheenjohtajat ja sihteerit koolla Oulussa

Osallistujia neuvottelukunnan kokouksessaPuheenjohtajien ja sihteereiden neuvottelukunta kokoontui Oulussa. Asialistalla oli mm. kesän liittokokousasiat ja maankäyttöön liittyvät kysymykset.

Lue lisää

 
 

Maatalousyrittäjän jaksaminen mietinnässä

Osallistujat päätöskahvillaMaatalousyrittäjien jaksamisen ja hyvinvoinnin teemapäivä järjestettiin 28.2.2012 Oulaisten Honkamajalla yhdessä MELA:n ja 3M- hankkeen kanssa.

Lue lisää

 
 

Kansanedustaja Haapanen maatilavierailulla

Jukka Ojantakanen ja Satu HaapanenMaaseutunuorten toimintana aloitettiin kansanedustajien kummimaatilatoiminta. Ensimmäisen maatilavierailun teki Satu Haapanen (vihr.) Ojantakasten maitotilalle Rantsilassa. 

Lue lisää

 
 

Onnistuneet Luomupäivät Rokualla

Luomupäivien osallistujiaRokualla järjestetyt Luomupäivät oli hyvin suosittu tapahtuma; paikalle saapui yli 70  luomusta kiinnostunutta kuulijaa. Päivien aikana kuultiin myös käytännön kokemuksia luomuviljelystä.

Lue lisää

 
 

Jäsenrekisteristä koulutusta

jäsenrekisterikoulutuksesta nettiin.JPGOulun maakuntakirjastolla järjestettiin koulutusta uuden jäsenrekisterin käytöstä. Pakkasista huolimatta paikalle saapui yhdeksän innokasta kurssilaista.

Lue lisää

 
 

Kuntokurssilaiset kuntotestissä

Kuntokurssilaiset kuntotesteissäPerinteinen MTK kuntokurssi järjestettiin tammikuun lopulla Rokua Health & Spa:ssa. Kuntokurssilla keskityttiin oman jaksamisen tukemiseen monin keinoin.

Lue lisää


 
 

Liiton johtokunta järjestäytyi

Kuuraiset oksatMTK Pohjois-Suomen liitto piti järjestäytymiskokouksen 9.1.2012. Liiton johtokunnan puheenjohtajana vuonna 2012 jatkaa Harri Peltola Puolangalta ja varapuheenjohtajana Jari Ahlholm Kärsämäeltä.

Järjestäytymiskokous teki myös muita valintoja.

Lue lisää

 
 

Liiton syyskokous pidettiin Oulunsalo-talolla

Kokousväkeä Oulunsalo-talollaLiiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin Oulunsalo-talolla 28.11.2011. Paikalla oli n. 150 henkilöä. Maatalouspolitiikan ajankohtaiskatsauksen piti Mauno Ylinen.

 
 

Yhdistysten syyskokoukset on pidetty

Kokoukseen, kokoukseen..Yhdistysten syyskokouskierros on takana. Ensimmäinen kokous pidettiin 3.11 Oulaisissa Törmänhovilla. Kokousesitelmän aiheina oli mm. valtion talousarvioesityksen sisältö ja tuleva CAP-uudistus.

Lue lisää


 
 

Matti Perälä toiminnanjohtajaksi

Matti PeräläMTK Pohjois-Suomen toiminnanjohtajaksi on valittu MMM Matti Perälä. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 22.8.2011.

 
 

Maaseudun kehittämishanke alkanut

kokous.jpgMaaseudun kehittämisen tiedotus-, koordinaatio- ja aktivointihanke on aloittanut toimintansa. Hankevetäjänä toimii Anita Mäkipelto ja maaseutukoordinaattorina Kari Tervonen.

Lue lisää
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 17.1.2017