Toimintopainikkeet

Pidä silmällä pakkausmerkintöjä!

Alkuperämaa on merkittävä kuluttajapakkauksiin. Alkuperämaa on maa, jossa elintarvike on valmistettu ja tuotettu. Valmistuksena tai tuottamisena ei pidetä elintarvikkeen pakkaamista, lajittelua tai puhdistusta. Pelkkä valmistajan nimi ei takaa tuotteen kotimaisuutta.

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruoan alkuperämerkki. Kun haluat syödä aidosti suomalaista ruokaa, valitse tuote, joka on merkitty Hyvää Suomesta -merkillä. Se on Suomen tunnetuin alkuperämerkki.

netti Ruokaa omasta maasta_vaaka_rgb.jpg 

Sirkkalehti-lippu on suomalaisten puutarhatuotteiden – vihannesten, kukkien, taimistotuotteiden, marjojen ja hedelmien – ja ruokaperunan ikioma brändi, joka on ollut käytössä vuodesta 1989 lähtien.

140_puhtaasti.jpg 

Suomalainen ruoka työllistää

Suomalaisen maatilan tuottamasta raaka-aineesta valmistetut elintarvikkeet tarjoavat työtä yli 300 000 suomalaiselle. Päivittäisillä valinnoilla voi varmistaa, että nämä työpaikat pysyvät Suomessa luomassa hyvinvointia meille kaikille. Valitse ruokapöytään turvallinen ja taidolla tuotettu kotimainen elintarvike, se on todellinen työllisyysteko.


Lisää aiheesta

Ruokatieto Yhdistys ry

Kotimaiset kasvikset ry

 Elintarvikevirasto Evira

  • Elintarvikkeiden alkuperämerkinnät
    evira.fi

Kuluttajaliitto

 

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 14.1.2014
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.