Toimintopainikkeet

Lasten ja nuorten ikioma ruokakoulu!

 

Lasten ja nuorten ruokakouluhanke opettaa lapsille ja nuorille terveellisen ravinnon ja liikunnan merkitystä aktivoivalla, hauskalla ja kokemuksellisella tavalla. Hanke toteutetaan yhteistyössä Finlands svenska 4H:n, MTK:n, SLC:n, Folkhälsanin sekä Maito ja Terveys ry:n kanssa. Hanke on kaksikielinen. Hankepäällikkönä toimii Bettina Lindfors.  

Pilottivaiheessa 600 lasta käy ruokakoulun

- Vuoden 2013 aikana järjestetään yhteensä 29 ruokakoulua, joista 19 suomenkielisissä ja 10 ruotsinkielisissä 4H-yhdistyksissä. Tavoitamme lähes 600 lasta, yli 100 vapaaehtoista ohjaajaa ja lähes 900 lasten vanhempaa, kertoo Bettina Lindfors. 

8–12-vuotiaille tarkoitettu päiväleiri järjestetään kesällä.
- Leikkien, tehtävien ja muun leiriohjelman kautta ruokakoulussa tutustutaan esimerkiksi ruoanvalmistukseen, raaka-aineiden käsittelyyn ja ruokaketjuun. Lisäksi pohditaan monipuolisen ravinnon ja liikunnan merkitystä ja pyritään lisäämään paikallisen ruoan tuntemusta, arvostusta ja käyttöä. Jokaiseen ruokakouluun kuuluu lisäksi tilavierailu, jolloin lapset pääsevät tutustumaan ruoka-aineiden reittiin pellolta pöytään, kertoo Lindfors.

Ruokakoulu – Matskolan -verkkosivusto on osoitteessa www.ruokakoulu.fi.

Lisätietoja: Bettina Lindfors, hankepäällikkö, Ruokakoulu-Matskolan, puh. 045 109
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 2.5.2013
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.