Toimintopainikkeet

Lammas- ja vuohitilat

Suomessa oli vuonna 2014 noin 660 lammastilaa joiden päätuotantosuunta oli lammastalous. Vuohitaloutta harjoittaa noin 30 maatilaa. Eniten lammastiloja on Lapissa ja Varsinais-Suomessa. Lammas- ja vuohitilojen lukumäärä oli korkeimmillaan vuonna 1995, jolloin niitä oli koko maassa lähes 1 400 kappaletta. 2000-luvulla lammas- ja vuohitilojen lukumäärät vähentyivät, mutta määrä kääntyi nousuun vuoden 2010 jälkeen.

Lampaanlihan kulutus oli vuonna 2014 noin 0,7 kiloa henkeä kohti vuodessa.  Jo vajaa puolet karitsanlihan kulutuksesta on kotimaista, kokonaiskulutuksesta on kotimaista noin neljännes. Uudessa-Seelannissa tuotettua emälammasta tuodaan Suomeen pakastettuna ja se kattaa suurimman osan kotimaisesta kulutuksesta.  


Lisää aiheesta

Tietoa lampaista

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 15.5.2015
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.