Toimintopainikkeet

Nautatilat

Suomessa oli vuonna 2014 3 300 naudanlihan tuotantoon erikoistunutta tilaa, joista noin 1 507 tilalla naudanlihan tuotanto perustuu liharotuisiin emolehmien kasvatukseen.

Sekä emolehmätilojen määrä että emolehmämäärä ovat olleet kasvussa. Vuoden 2014 lopussa Suomessa oli reilu 56 000 emolehmää, mikä on noin kaksinkertainen määrä 2000-luvun alkuun verrattuna.

Emolehmien maito ei mene meijeriin, vaan maidon juovat lehmien omat vasikat. Vasikat kasvatetaan tiloilla itse, tai ne myydään toiselle tilalle teuras- tai siitoseläimiksi. Kuitenkin valtaosa kotimaisesta naudanlihasta tuotetaan tiloilla, jotka kasvattavat lypsykarjatiloilta ostettuja vasikoita teuraaksi. Vuonna 2014 naudanlihaa tuotettiin reilu 82 miljoonaa kiloa.



Lisää aiheesta

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 24.1.2017
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.