Toimintopainikkeet

Pienyritykset ovat Suomen suurimpia työllistäjiä

Yrittäjyys ja palveluinnovaatiot luovat uusia työpaikkoja. Pienyrittäjät ovat uutteria ja sitoutuneita omaan paikkakuntaansa. Kaikista yrityksistä maatalous mukaan lukien toimii maaseutualueilla yli 40 prosenttia. Pienyrityksissä on satoja tuhansia työpaikkoja ja alusta Suomen ja koko EU:n tarvitsemalle talouskasvulle.

Maaseudulla toimii lähes 20 000 monialaista maatilaa, jotka harjoittavat perusmaatalouden ohella muuta yritystoimintaa. Maatilojen yritystoiminta hyödyntää usein olemassa olevia resursseja, kuten maatalouteen tarvittavia koneita ja rakennuksia. 

Yrittäjyys kasvaa maasta. Maatalouden tuotteiden hyödyntäminen tuoreena tai jalostaminen kotimaassa tuo kuluttajille turvallista lähiruokaa ja samalla työpaikkoja koko elintarvikeketjuun. Bioenergia, hyvinvointipalvelut ja matkailu tuovat maaseudulle tärkeää yrittäjyyttä ja työpaikkoja.

Maaseudulla tarvitaan palveluinnovaatioita, joilla hoidetaan myös yhteiskunnan hyvinvointipalveluita. Pelkästään bioenergian hyödyntämiseen voi syntyä tuhansia yrityksiä, samoin hyvinvointipalveluihin ja matkailuun. Maaseudun yritykset voivat laajentaa toimintaansa ja palkata työvoimaa, kunhan työllistämiskynnystä madalletaan ja huolehditaan osaavan työvoiman kouluttamisesta. Maaseudulla on tekemättömiä töitä ja tekeville töitä. MTK vie maaseutuyrittäjyyttä eteenpäin. 

Maaseudun yrittäjät palvelevat

Suurin osa monialaisista maatiloista tuottaa erilaisia palveluita. Perinteisten palveluiden, kuten koneurakoinnin lisäksi maaseudulla tarvitaan innovatiivisia palveluita, joiden avulla voidaan tuottaa hyvinvointi-, sosiaali- sekä terveysalan palveluita yhteiskunnan tarpeisiin.

Hyvinvointipalvelut ja matkailu työllistävät paljon yrityksen ulkopuolisia työntekijöitä ja tuovat euroja myös maamme ulkopuolelta kansantaloutemme rattaisiin.

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 12.6.2012
Osallistu mtk.fi-kyselyyn!
Vastanneiden kesken arvomme tablet-tietokoneen.